Зареждам страницата

Работа в Германия и Австрия като социален работник или личен асистент


Работа в Германия и Австрия като социален работник или личен асистент

Когато започнем да търсим работа в чужда страна трябва да бъдем много внимателни. Възможно е да се заблудим в съдържанието на определена обява и така да допуснем да попаднем в капан. Не случайно медии ни предупреждават ка да се предпазим в подобни случаи. Нужно е да проучите фирмата, която сте избрали. Проверете дали има лиценз за дейността, която е заявила. Прочетете отзиви от хора, които са били пряко свързани с нея. И не на последно място, консултирайте се с тях, фирмата спазва ли своите предварителни уговорки договори, транспорт, обучения, заплащане и т. н..

За работодателя

Фирма Момтрейд ООД – като работодател е специализирана в обгрижване на възрастни хора, както в България, така и в Австрия и Германия. Фирмата притежава всички необходими сертификати по закона за социално обслужване на пациенти.

Момтрейд ООД организира курсове по немски език за жени желаещи да работят в немскоговорящи страни на ЕС. Организират курсове за социални асистенти с продължителност от 240 часа. Издават се удостоверения, които се признават в ЕС.

Приоритети на фирмата са сигурност и коректност в отношенията с партньорите и служителите, качество и експедитивност в обгрижването на възрастните хора.

Момтрейд ООД усъвършенства дейността си в няколко насоки: подбор на кадрите.

Социалните асистенти са визитната картичка на фирмата. Затова качественият подбор е основният приоритет, така както опитът и владеенето на немски език. Голяма част от социалните асистенти работят от дълги години във фирмата, което е гаранция за качествено изпълнение на задълженията им. Високото ниво на обгрижване, умения при водене на домакинството, уменията за лични контакти с пациентите са водещи изисквания при подбора на кадрите.

Обучения на социалния асистент

Обучението за социален асистент се провежда от специалисти, гарантиращи висока степен на разрешаване на всякакви ситуации, възникнали в процеса на обгрижване. Обучението по езикова подготовка за всички кадри е индивидуално. Изпитът се провежда от независим оценител.

Транспорт

Момтрейд ООД осигурява транспорт на служителите си до работното им място, така както и връщане до домовете им.

Специалните асистенти във фирма Момтрейд притежават допълнителна здравна застраховка, трудов договор А1 и командировъчно.

Момтрейд ООД разполага с всички необходими лицензи за социален и личен асистент и домашен помощник.

Длъжност – Социалния асистент:

Социалните асистенти помагат на възрастни хора в ежедневието им. Правят им компания и са техни приятели, както и доверени лица на всички членове на семейството. Те работят при нуждаещите се хора между 3 и 6 месеца, след което ги сменя нов асистент.

Извършват 24 часова грижа за възрастните хора, като провеждат разговори с тях и водят домакинството.

Медицински грижи не се извършват от нашите кадри. Ако това е необходимо, то се обръщат за съдействие към местната медицинска служба.

Социалните асистенти се назначават легално в България, с всички здравни и социални осигуровки и се изпращат въз основа на сключен договор между фирмата в България и съответното семейство. Те разполагат с формуляр Е-101, така че при необходимост могат да потърсят медицинска помощ на място в Германия.

Асистентите имат определено в договора свободно време и получават заплащането си всеки месец, плюс допълнителна месечна сума, с която пазаруват за възрастния човек и за себе си. Ако има неразбирателство между семейството и изпратения им асистент, съдействаме за преместването му на друго работно място, за да може да продължи работата си в Германия за определения срок.

Разходите по пътуването до Германия и обратно се поемат от фирмата.

Не се изисква медицинско образование !

Ако желаете да кандидатствате за работа в Германия като социален асистент моля кликнете на бутона по-долуКандидатствай

Още снимки


Търси

Национален маркетплейс shoppingbulgaria.com
Архив